att inte släcka lampan är dåligt för miljön

jag befinner mig hemma hos mamma och pappa, ska sova här eftersom huset kommer i morgon och det blir till att åka supertidigt till landet.

mamma hade varit inne i mitt rum och tänt sänglampan så att det skulle kännas lite mysigt när jag kom. en stund senare kommer hon och frågar varför jag släckt den och jag tittar oförstående på henne.. den var ju inte tänd?

pappa hade varit i farten igen. om ni vill vara säkra på att inga lampor är tända i onödan så ska ni låta honom flytta in.. man kan nämligen inte ha en lampa tänd i ett rum som ingen är i, för det vore ju illa :)


bra helg!

helgen var precis så som en helg ska vara. lagom mycket kul och lagom mycket vila. ja, den här helgen hann jag faktiskt med lite vila också!

en kul fredagskväll när alla var samlade igen, superkul! har saknat sånna kvällar med gänget.. vi började med middag, några hos A och några hos ett annat A. vi är ju så många att det blir jobbigt för någon att ha alla hemma.

hos oss blev det i alla fall tacos med grillad fläskkarré och Gino till efterrätt..mmm!! efter middagen möttes alla upp för utgång. en bra kväll helt enkelt!

lördag var lugn med gooood middag hos mamma o pappa och därefter filmkväll hos K. söndag innehöll en tripp till landet utanför Arlanda för en något försenad första träff med N med familj, trevligt!

nedan är ett par bilder från fredag :)


så kan man också göra

de flesta som känner mig vet att jag är lite smågalen. den här gången har jag fått bort ett munsår med hjälp av en tampong :)

har nämligen haft ett envist munsår i flera veckor (eller munvinkelragader som apotekstanten kallade det). det har varit på gång att läka flera gånger, men jag drog ju upp det varje morgon när jag gapade. så då tänkte jag att det måste få läka i uttänjt läge.. men hur lyckas man med det utan att behöva gapa hela natten?

jo, man smetar på lite salva, stoppar in en tampong i mungipan och så går man och lägger sig. simple as that :)


här ligger jag på en plint

nostalgi! V och hans kompisar spelar fotboll i en liten gympasal i Tyresö. den ser precis ut som min gamla gympasal och jag ligger här på plinten och har lite nostalgikänslor.

helst skulle jag vilja dra ner en bom eller två, ett par mattor och lite andra redskap och göra en hinderbana. bara för känslans skull. eller kanske köra lite badminton :)

men för stunden får jag och mitt ickeexisterande bollsinne ligga här på plinten och titta på när grabbarna spelar. funkar det med :) (läs: funkar så länge jag har min iPhone ;))




bilder





hösthelg på landet och besök från London

Loni kom som sagt i fredags och vi hade en himla trevlig helg. det var kul att ses igen efter flera månader!

förutom finbesök så hade vi hösthelg på landet. en riktigt mysig dag då alla hjälptes åt med slydragning och fix av brygga. det blev korvgrillning, öl och middag på det, underbart!

jag lindade pinnbröd runt korven.. och så var det de obligatoriska marsmallowsarna :)

bilder kommer i nästa inlägg eftersom appen krånglar *muttrar grinigt* ..


städa, städa, städa!

efter Småland kom vardag. i tisdagskväll impulsköpte jag en byrå och därefter påbörjades en intensiv städning. alla skåp skulle rensas och lägenheten skulle återställas innan fredag då Loni kom från London. hann med nöd och näppe färdigt tills det knackade på dörren. välkomnade min gäst med meningen "du får en kram sen, jag står och skurar toaletten". men fint är det!

nu är det bara utrensning av kläder och skurning av golv kvar! men det får vänta någon vecka då denna jobbvecka blir rätt intensiv precis som den förra.


vad hände innan igår?

förra helgen hade vi en mysig helg i småland. träffade syssling, man och småtjejerna och blev bjudna på en supergod middag!

syssling hade dukat superfint! hann tyvärr inte fota hela dukningen, här är en omgång tallrikar redan borta, men höstligt och underbart var det!


vår dag

vi kom på en smart grej igår. den 23e oktober är vår dag. inte vår årsdag om man ska vara korrekt, det var ju inte då vi blev tillsammans. men allt började den 23e oktober förra året, så det är den dagen som är speciell och inte ett påhittat datum någon gång under den period som vi insåg att det var vi.

så igår firade vi lite. en mysig kväll med hjärtsushi, vin och film... myyys!

kärlek!


mörker

det var mörkt idag när jag gick till jobbet.. brrr!


detta ögonblick är den enda tid som existerar

de senaste dagarna har jag jobbat med något som berör. en äldre man sa idag till mig orden i rubriken ovan.

och visst är det så.


fredag med jobb

sitter på tunnelbanan på väg till jobbet. funderar på om jag ska börja kalla mig tunnelbanebloggaren, det är nämligen här jag skriver de flesta av mina inlägg.

idag är det jobb som gäller fram till tre. efter det vet jag inte riktigt vad jag vill. kanske går jag ut med de andra, kanske kör jag en lugn hemmakväll.

imorrn bär det i alla fall av till Småland :)


snart står ett hus där!

vi bygger på landet, snart kommer huset. igår åkte jag ut själv för att mura lite på kanten av grunden. hade en mysig dag för mig skälv ute i skogen, även om det blev lite småläskigt när vädret drog ihop sig o det låg regn i luften.

lunchen bestod av äggmackor o lussebullar (från frysen) :)

idag är det jobb som gäller!





iOS 5!

iOS 5 är här. nyinstallerat på telefonen i jag gillar det redan! gillar även nya facebookappen!

jag bara älskar dagens telefoner! de kan allt, och framförallt uppdateras de då o då o blir som nya telefoner! (åååh, iphone! <3) nya iPhone hade jag inte tackat nej till, men nu kan jag roa mig ett tag till med den gamla :))

bra start på dagen!


torrfoder

torrfodret var godare än jag trodde.. även om Martina verkar vara smått immun mot starka kryddor. med torrfoder menar jag soyafärs-sås, se nedan.

fick samma dag även prova blomkålsmos (till köttbullarna istället för potatismos), mycket gott även det :)

i övrigt hade vi en trevlig eftermiddag o kväll i liljeholmen och hos Martinas faster o barnen :)


marknad!

strängnäsmarknaden i helgen, kul! på gränsen till för mkt folk för min del, men det var mysigt ändå. sprang på Helena och slog till på en mössa. sen blev det firande av moster och en liten utgång på kvällen. bra lördag!

idag är det måndag. Martina är här och har intagit sin plats i köket. strax ska jag få smaka torrfoder (vegomat). spännande!




teknisk support

i förrigår var jag och moster på webhallen och köpte två mini pc, en till henne o en till mamma (ja det kliade i fingrarna på mig med! men jag har två fungerade datorer, som i kombination har allt de små nya har.. så jag fick ge mig)

onsdagskvällen gick åt att fixa mosters dator (medan hon tittade på avatar). gårdagskvällen gick åt att fixa mammas.

skickade just ett sms med meddelandet att hennes dator nu finns att hämta, installerad och klar. avsändare: Cissis IT-support. kanske en affärsidé? hehe


men sluta skrik! eller?!

man sitter på en restaurang med en vän och har en trevlig konversation.. o så är det en massa människor som skriker i bakgrunden. irritationen slår till för en sekund, "men tyst! vi pratar faktiskt här!"

... sedan kommer jag på att vi valde ju faktiskt Oleary's och där är det faktiskt jag om någon som inte passar in och inte har någon som helst rätt att klaga. och så var det med det!

en himla trevlig kväll hade jag med Eve i alla fall! favorit i repris snart tack :)


nu kör vi!


äckligt snäll eller bara dum?

klockan är 07.50. jag befinner mig i Tumba. här har jag varit sedan 07.15, efter att ha skjutsat Vlatko till jobbet.

han brukar låna min bil nämligen, men jag tänkte fixa lite med den idag. jag är ledig men går upp 05.45 för att han ska slippa åka kommunalt. och för att jag skulle komma igång tidigt, men det behöver vi inte låtsas om... :)

i vilket fall som helst så ligger jag och väntar på att klockan ska bli lite mer, det kommer låta en del nämligen så jag tänkte att grannarna skulle få vakna först :)

så snart: rost bort!


nörden i mig

jag är så nördig! :) Vlatko ringde just och frågade hur man stänger av och sättet på autoroteringen på iphone. Kan väl inte vara så svårt, men tji fick jag.

men, ingenting är ju egentligen inte svårt när man har sin underbara vän Google att fråga om allt.

en googling senare och problemet var löst. på köpet hittade jag en ny, ganska så dold funktion, underbart! (det är här nörden i mig känner sig nöjd för idag!)

titta nedan.. om man dubbelklickar på hemknappen (ta fram multitasking) och bläddrar vänster så kan man styra sin musik därifrån. och DÄR finns en knapp där man kan låsa skärmen i porträttläge.. otippat, men himla trevligt att veta ;)


börjar om..

från och nu är det denna blogg som jag kommer att uppdatera. egentligen av den enda anledningen att jag inte gillar namnet på den gamla.
är ni sugna på gamla inlägg så kika in på http://faantastic.blogg.se :)
välkomna!

RSS 2.0